Acțiuni

N. Petrescu-Redi

De la Referate

Nicolae Petrescu Redi s-a născut la 20 octombrie 1951 (în urmă cu 59 ani) - la Puchenii Moşneni, în judeţul Prahova.

În 1976 - a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea Bucureşti.

În 1995 - s-a publicat cartea "Aforisme" (volum de aforisme, debut editorial) de N. Petrescu-Redi la Editura Fiat Lux, Bucureşti.

În 1997 - s-a publicat cartea "Catrene" (volum de epigrame şi madrigaluri) de N. Petrescu-Redi la Editura Scrisul Prahovean, Ploieşti, în judeţul Prahova.

În 1998 - s-a republicat cartea "Aforisme" (volum de aforisme, ediţia a II-a, revăzută şi adăugită) de N. Petrescu-Redi la Editura Fiat Lux, Bucureşti.

În 1999 - a devenit membru în Societatea Scriitorilor "C. Negri", Ploieşti, în judeţul Prahova.

În 1999 - cartea "Ergo..." de N. Petrescu-Redi a primit Diploma Societăţii Scriitorilor "C. Negri", filiala Ploieşti la Ploieşti, în judeţul Prahova.

În 1999 - a primit Diploma Prefecturii şi Consiliului judeţean Prahova pentru slujirea culturii româneşti la Ploieşti, în judeţul Prahova.

În 2000 - cartea "Adieri" de N. Petrescu-Redi a primit Diploma Societăţii Scriitorilor "C. Negri", filiala Ploieşti la Ploieşti, în judeţul Prahova.

În 2000 - s-a publicat cartea "Adieri" (volum de versuri) de N. Petrescu-Redi la Editura Astra Nova, Braşov, în judeţul Braşov.

În 2000 - s-a publicat cartea "La fereastra oglinzii" (volum de aforisme) de N. Petrescu-Redi la Editura Noel Computers, Ploieşti, în judeţul Prahova.

În 2000 - s-a publicat cartea "Gânduri cu rimă" (volum de epigrame şi madrigaluri) de N. Petrescu-Redi la Editura Fiat Lux, Bucureşti.

În 2001 - a devenit redactor şef adjunct la revista "Sinteze literare".

În 2001 - s-a publicat cartea "Pe muchie" (volum de epigrame şi madrigaluri) de N. Petrescu-Redi la Editura Noel Computers, Ploieşti, în judeţul Prahova.

În 2002 - a devenit redactor şef la revista "Sinteze literare" (până în 2004.

În 2004 - s-a publicat cartea "Pe drumuri de istorie prahoveană" de N. Petrescu-Redi la Editura Printeuro, Ploieşti, în judeţul Prahova.

În 2005 - s-a publicat cartea "Înrourări" (volum de versuri) de N. Petrescu-Redi la Editura Printeuro, Ploieşti, în judeţul Prahova.

În 2005 - s-a publicat cartea "Reverber" (volum de aforisme) de N. Petrescu-Redi la Editura Printeuro, Ploieşti, în judeţul Prahova.

În 2006 - a devenit membru de onoare la Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, în Republica Moldova.

În 2006 - s-a publicat cartea "Maxime şi poeme" (volum de versuri şi aforisme) de N. Petrescu-Redi la Editura Pontos, Chişinău, în Republica Moldova.

În 2007 - a devenit membru în Uniunea Scriitorilor din România, în judeţul Iaşi.

În 2007 - s-a publicat cartea "Fluturi înfrăţind diamante" (volum de versuri) de N. Petrescu-Redi la Editura Cronica, Iaşi, în judeţul Iaşi.

În 2007 - s-a publicat cartea "Muşcă îngerul din măr" (volum de epigrame şi madrigaluri) de N. Petrescu-Redi la Editura Pontos, Chişinău.

În 2011-s-a publicat cartea "Nopți albe în Laconia" (volum de aforisme și versuri)de N. Petrescu-Redi la Editura Karta-Graphic, Ploiești, în județul Prahova.

În 2011 s-a publicat cartea "Prin karma istoriei" (antologie de aforisme și versuri)de Nicolae Petrescu -Redi la Editura Karta-Graphic, Ploiești, în județul Prahova.

În 2011 s-a publicat cartea "Vânător de cerbi albaștri" (Colecția OPERA OMNIA - Poezie contemporană)de Nicolae Petrescu-Redi la Editura TIPO MOLDOVA, Iași, în județul Iași.

În 2012 s-a publicat cartea "comunitatea elenă din Prahova" (monografie)de Nicolae Petrescu-Redi,ediție bilingvă, Editura UER Press, București.

În 2013 s-a publicat cartea "Maxime și poeme" (ediție bilingvă: română și greacă)de Nicolae Petrescu - Redi la Editura UER PRESS, București.

În 2014 s-a publicat cartea "Îngândurări: Dicționar aforistic" de Nicolae Petrescu-Redi, Editura eLITERATURA, București.