Acțiuni

Ioan Daniel

De la Referate

M-am născut în satul ardelean Bogata de Jos unde de mic copil am cunoscut frumusețile naturii din satul meu cu păduri , câmpuri înflorite , cântecul ciocârliei ce urca pe imaș spre soarele de vară ,ș.m.d .

Am învățat să scriu și să citesc tot în satul meu , unde am devorat toate lecturile ce-mi cădeau în mână începând de la Capra cu trei iezi până mai târziu la romanele de aventuri , sau romanele literare românești , tot ce mi-a căzut în mâini n-a rămas necitit sau nelecturat de mine , inclusiv poeziile marilor poeți ai țării mele sau a celor din literatura universală .

Târziu după ani și ani de scris poezii , mi s-au publicat câteva în revista Steaua , în Revista Tribuna , Alo plus , iar mai tărziu mi s-au publicat două volume de poezii în orașul Cluj-Napoca unde locuiesc .

Cel de al doielea volum de poezii ce mi s-a publicat e mai amplu și mai complex ; el conține poezii patriotice din satul meu natal sau din orașul Cluj ori e cântat în unele din ele Ardealul care este ca o cetate zidită între munți .

Plăcându-mi așadar să scriu poezii în special , am continuat acest lucru până în ziua de azi și am publicat inclusiv pe Facebook , pe Google ș.m.d.

Poezie este respiorația sufletului meu aici în Ardealul acesta care a fost binecuvântat de Dumnezeu cu atâția oameni harnici și buni la suflet , ei fiind comoara acestui ținut mult mai de preț decât aurul platina sau pietrele prețioase .