Acțiuni

Doina Postolachi

De la Referate

Doina Postolachi s-a născut în oraşul Bălţi, Republica Moldova. Ulterior, familia se stabileşte la Chişinău, unde a absolvit Liceul “Mircea Eliade”. A făcut studiile universitare şi postuniversitare în economie, la “Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir” din Bucureşti, România.


În 2003, debutează cu un volum de versuri, Galerie de gânduri, la Editura Prut Internaţional, din Chişinău, care i-a adus premiul pentru debut.

În 2004, abandonează scrisul, după ce învinge în lupta cu meningita. În 2008, reia scrisul, după ce a fost diagnosticată cu Scleroză Multiplă. Participă la numeroase concursuri, în ţară şi în străinătate, luând importante premii literare.


Din 2012, Doina Postolachi devine membră a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. Din 2016, devine Membră a Uniunii Scriitorilor din România.


Dupa debutul cu poezie, au urmat de alte trei volume de versuri: Poeme cu Molii, Ed. Prometeu, Chişinău, 2011, Lumina de peste nopţile mele, Ed. Pontos, 2012 Nostalgia neîntoarcerii, Ed. Pontos, 2013.

Ulterior, Doina Postolachi trece la proză, publicând, în 2011, romanele 601 sau Valiza cu busole, Editura Arc, Chişinău; Scrisul, între vindecare şi destin, Ed. For You, 2014, Bucureşti, Maeştri din cotidian, EIKON, 2015, Bucureşti, urmate de VICII. 18+, 2016, la editura Tracus Arte.


Scrie romanul Ambroise cu un singur ochi, întrucât îşi pierde vederea la ochiul stâng, de la începutul anului 2017.